Breadcrumbs

Blog

Der er nu blevet muligt at vælge, hvilket skattekort AUB skal bruge, når VEU-godtgørelsen skal udbetales til kursisten. Det skal den, hvis medarbejderen ikke får løn under kursus eller hvis kursisten arbejder som selvstændigt erhvervsdrivende.

Du kan vælge mellem:


  • Bikort - Hvis du vælger bikort, betyder det, at kursisten betaler skat af hele VEU-godtgørelsen
  • Hovedkort – Hvis du vælger hovedkort, betyder det, at kursisten får et skattefradrag pr. kursusdag


Hvis du udfylder VEU-ansøgning for en anden – fx en medarbejder i virksomheden, så husk at spørge medarbejderen, hvilket skattekort AUB skal bruge.

Der er med seneste opdatering kommet ændringer til virksomhedens overblik: 

  • Menupunkterne Kursistarkiv og Holdarkiv er afskaffet
  • I stedet er der indført periodeafgrænsning på siderne Kursister og Hold
    • Hvis virksomheden har mindre end 200 tilmeldinger, vil der ikke være udfyldt noget i start- og slutdato
    • Hvis virksomheden har mere end 200 tilmeldinger, vil ”startdato fra” være udfyldt med dags dato minus 3 måneder, mens ”startdato til” vil være tomt
    • Du kan selv ændre perioden, men du kan max vælge en periode på 1 år, hvis virksomheden har mere end 200 tilmeldinger
    • Periodeafgrænsningen kigger på startdato på tilmeldingen, dvs. hvis du fx vælger perioden 01-01-2022 til 31-01-2022, får du vist tilmeldinger med en startdato i januar 2022 – uanset hvornår tilmeldingen slutter


Hvis du oplever, at du ikke kan finde en tilmelding, så tjek lige, om det kan skyldes, at startdatoen ligger uden for den periode, som der er afgrænset på.

Vi har flere ændringer på vej til virksomhedens overblik i løbet af foråret. Der kommer fx mulighed for at filtrere kursistoversigten på ”Fagnr” og ”CPR”, så du kan finde kursister, der har deltaget i et specifikt kursus. Det kan være relevant, når certifikater skal fornys.

Hvis du som forælder/kontaktperson har børn som er hjemsendte, kan det være du står i en situation, hvor du er nærmeste person, som kan hjælpe med tekniske udfordringer. I denne artikel kan du finde svar og vejledninger til nogle af de spørgsmål, som kan opstå i denne sammenhæng.

Klik på overskriften for at se vejledningen

Få en ny adgangskode til dit barns Unilogin

Kan ikke rendere {include} Den inkluderede side kunne ikke findes.

Hvordan får jeg mit eller mit barns Unilogin brugernavn?

Kan ikke rendere {include} Den inkluderede side kunne ikke findes.

Jeg kan ikke logge ind med mit Unilogin

Kan ikke rendere {include} Den inkluderede side kunne ikke findes.

Hvor skal vi logge ind?

Skolen skal oplyse dig/dit barn om hvor I skal logge ind. Der er mange forskellige tjenester og portaler, hvor man kan bruge Unilogin, og skolen ved, hvilke I skal bruge.

Vi kan ikke logge ind på computeren

Indlogning på computeren foregår på en særlig måde, som er opsat af skolen selv (eller kommunen for skolen). Det er kun skolen, som kan hjælpe jer videre i dette tilfælde.



I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at kontakte skolen for at få hjælp. Det kan f.eks. være i følgende situationer:

  • I ved ikke, hvor I skal logge ind
  • Hvis der er problemer med indlogning på computeren
  • Unilogin'et virker (kontroller eventuelt om I kan logge ind på unilogin.dk), men ikke på en eller flere forskellige portaler eller tjenester som f.eks. Zoom, Teams, Office365 eller andet. 



Voksenuddannelse.dk er blevet opdateret den 2. december med en række forbedringer, herunder:

Kursussøgning

  • At der er indført byfilter, så du kan finde kurser i specifikke regioner eller indenfor en valgt kilometerafstand i forhold til et angivet postnummer
  • At aflyste hold ikke længere vises i holdlisten. Du vil stadig kunne finde aflyste hold, hvis du søger på kviknummer for et aflyst hold
  • At der nu automatisk filtreres på kurser 'Kun med hold' og 'Med gyldig tilmeldingsfrist', når du søger indenfor et specifikt uddannelsesområde. Du kan stadig se kurser uden hold og uden gyldig tilmeldingsfrist, hvis du fjerner de forudvalgte filtre.

For AMU-tilmeldinger, når du er logget ind

  • At du nu kan se holddetaljer og undervisningsdage på tilmeldinger. Der er tilføjet en boks: 'Flere detaljer' på opsummeringssiden
  • At der er ændret i måden, som Voksenuddannelse.dk beregner statussen 'Afventer tilstedeværelse', så den er mere robust i forhold til skolernes registreringspraksisser.


Aktivitet på siden

I august 2021 lancerede Børne- og Undervisningsministeriet Sprogvurdering.dk , som er en ny it-løsning til understøttelse af ministeriets sprogvurderingsværktøjer til dagtilbudsområdet og børnehaveklasseområdet: ’Sprogvurdering 2 år’ og ’Sprogvurdering 3-6’.

I løbet af de første to måneder har medarbejdere og ledere fra ca. 100 skoler/dagtilbud og kommunale konsulenter været forbi websitet, og mere end 450 børns sprogvurdering er blevet registreret.

Interessen for materialet til sprogvurdering har også været fin, idet det skrevne materiale på Sprogvurdering.dk er blevet downloadet godt 1.200 gange, og de to introduktionsvideoer – én for børnehaveklassen og én for dagtilbud – er set af flere end 250.

Onsdag den 27. oktober gennemførte ministeriet info-webinar nr. 2, hvor Sprogvurdering.dk blev gennemgået, og der blev svaret på en række spørgsmål til funktionaliteten.

Baggrundsviden om siden

’Sprogvurdering 2 år’ og ’Sprogvurdering 3-6’ er to forskningsbaserede sprogvurderingsværktøjer, som TrygFondens Børneforskningscenter og Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet har udviklet på vegne af ministeriet.

Sprogvurdering.dk afløser ministeriets tidligere it-understøttelse, FKO Sprogvurdering, som blev lukket i slutningen af 2019.

Kommuner, dagtilbud og skoler kan – som med FKO Sprogvurdering – anvende Sprogvurdering.dk gratis. It-løsningen tilgås gennem Unilogin.

Du kan finde nyheden om lanceringen af Sprogvurdering.dk på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside via dette link.


Du finder spørgsmål og svar (FAQ) om Sprogvurdering.dk her på viden.stil.dk. FAQ’en er delt op i disse emner:

  • Adgang og rettigheder
  • Opret, redigér, slet
  • Proces
  • Rapporter
  • Forældreinddragelse
  • Om Sprogvurdering.dk.


STIL holder jævnligt webinarer om Voksenuddannelse.dk med forskellige målgrupper for øje:


  • Grundlæggende introduktion til Voksenuddannelse.dk for medarbejdere og uddannelsesambassadører. Fra kursussøgning til tilmelding og ansøgning om VEU-godtgørelse
  • Grundlæggende introduktion til Voksenuddannelse.dk for virksomhedsbrugere. Fra kursussøgning til tilmelding og ansøgning om VEU-godtgørelse
  • Tips og tricks til Voksenuddannelse.dk for virksomhedsbrugere, som var rutinerede brugere af efteruddannelse.dk.


Tilmelding til webinarer om Voksenuddannelse.dk sker via dette link, hvor du også kan læse mere om indholdet af webinarer, og se datoer og tidspunkter.


I august 2021 lancerede Børne- og Undervisningsministeriet Sprogvurdering.dk, som er en ny it-løsning til understøttelse af ministeriets sprogvurderingsværktøjer til dagtilbudsområdet og børnehaveklasseområdet – ’Sprogvurdering 2 år’ og ’Sprogvurdering 3-6’.

Onsdag den 27. oktober kl. 14.30 afholdes et webinar for brugere af Sprogvurdering.dk og andre interesserede, hvor der gives en kort demonstration, og der er efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål til systemet. Du deltager i webinaret om Sprogvurdering.dk ved at gå ind på dette mødelink.

Om Sprogvurdering.dk 

’Sprogvurdering 2 år’ og ’Sprogvurdering 3-6’ er to forskningsbaserede sprogvurderingsværktøjer, som TrygFondens Børneforskningscenter og Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet har udviklet på vegne af ministeriet.

Sprogvurdering.dk afløser ministeriets tidligere it-understøttelse, FKO Sprogvurdering, som blev lukket i slutningen af 2019.

Kommuner, dagtilbud og skoler kan – som med FKO Sprogvurdering – anvende Sprogvurdering.dk gratis. It-løsningen tilgås gennem Unilogin.

Du kan finde nyheden om lanceringen af Sprogvurdering.dk på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside ved at følge dette link.


Du finder spørgsmål og svar (FAQ) om Sprogvurdering.dk her på viden.stil.dk. FAQ’en er delt op i disse emner:

  • Adgang og rettigheder
  • Opret, redigér, slet
  • Proces
  • Rapporter
  • Forældreinddragelse
  • Om Sprogvurdering.dk.


Intro-webinar om Sprogvurdering.dk

Sprogvurdering webinar

Mandag den 23. august kl. 14.30-16.00 afholder ministeriet et intro-webinar om Sprogvurdering.dk. Du kan deltage i mødet fra kl. 14.15 via linket herunder:

Deltag i Sprogvurdering.dk-webinar

Om Sprogvurdering.dk

Torsdag den 26. august lancerer Børne- og Undervisningsministeriet Sprogvurdering.dk, som er en ny it-løsning til ministeriets sprogvurderingsværktøjer til dagtilbudsområdet og børnehaveklasseområdet – ’Sprogvurdering 2 år’ og ’Sprogvurdering 3-6’.

Sprogvurdering 2 år og Sprogvurdering 3-6 er to forskningsbaserede sprogvurderingsredskaber, som TrygFondens Børneforskningscenter og Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet har udviklet på vegne af ministeriet.

Sprogvurdering.dk afløser ministeriets tidligere it-understøttelse, FKO Sprogvurdering, som blev lukket i slutningen af 2019.

Kommuner, dagtilbud og skoler kan – som med FKO Sprogvurdering – anvende Sprogvurdering.dk gratis. It-løsningen tilgås gennem Unilogin.


Efteruddannelse.dk er flyttet til Voksenuddannelse.dk pr. 15. juni 2021

Siden den 15. juni 2021 har du skullet udfylde din AMU-tilmelding og søge om VEU-godtgørelse på Voksenuddannelse.dk. Voksenuddannelse.dk er dermed den nye landsdækkende tilmeldings- og ansøgningsportal for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Du finder også dine tilmeldinger fra Efteruddannelse.dk på Voksenuddannelse.dk.

Se en kort video herunder, om hvordan du logger på Voksenuddannelse.dk og får adgang til de funktioner, du kender fra Efteruddannelse.dk. Du kan også gå direkte til siden Voksenuddannelse.dk ved at følge dette link.

Du kan endvidere få svar på spørgsmål og finde vejledninger om Voksenuddannelse.dk via dette link.




Materialeplatformen blev i efteråret 2020 relanceret i en ny og mere fokuseret udgave, hvor nogle af de tidligere funktioner ophørte. Som led i dette har der i en overgangsperiode været adgang til uploadede filer. Overgangsperioden løber til og med 31. maj 2021. Det gælder for brugere af platformen. Derefter er det i en tidsbegrænset periode frem til 1. oktober muligt for den enkelte producent at se egne filer.

Der er skrevet ud til alle producenter, som har angivet en kontakt e-mailadresse, og som er berørt af udfasningen.

Fremgangsmåde - sådan får du adgang til dine uploadede filer på Materialeplatformen

Bemærk

Der lukkes for adgang til uploadede filer pr. 31. maj 2021.

  1. Gå til Materialeplatformen.dk og log ind med dit NemLog-in. Du finder login-knappen øverst i højre hjørne: Billedet viser knappen Log ind på Materialeplatformen.dk.
    1. Har du problemer med at logge ind? Læs mere om hvordan du logger på Materialeplatformen.dk via dette link
  2. Klik på knappen 'Gå til uploadede filer':
    • Billedet viser knappen Gå til uploadede filer på Materialeplatformen.dk. 
  3. Du kommer nu til en oversigt over alle dine filer. Her viser vi dig 'Titel' og 'Materiale ID' på den registrering, hvor filen er tilknyttet
  4. Filen kan downloades ved at klikke på linket i kolonnen 'Filnavn'
    • Du kan benytte dig af søgefunktionen, hvis du leder efter en bestemt fil
    • Du kan slette filer ved et klik på skraldespands-ikonet. Vær opmærksom på, at når du har slettet en fil, kan den ikke gendannes
    • Billedet er en skærmvisning af oversigtssiden Dine filer på Materialeplatformen.dk.
  5. Vi håber at du har lyst til at gøre dine filer tilgængelige for brugerne af Materialeplatformen efter den 31. maj 2021. Først finder du et sted at lægge filerne, og derefter linker du til dette nye sted inde på Materialeplatformen
  6. Du skriver dine nye links ind i feltet 'Links til information om materiale' 'Rediger materiale'-siden:

    Billedet viser feltet under overskriften Links til information om materiale, hvor du kan skrive en webadresse med links.


Læs mere om hvordan man opretter eller redigerer materiale på Materialeplatformen.dk i denne artikel.


Ingen adgang for privat borger

Det er ikke muligt at logge ind på Eksamensdatabasen som privatperson. Vi henviser i stedet til siden minkompetencemappe.dk. Her kan du som privatperson se dine beviser.


Hvis du som forælder/kontaktperson har børn som er hjemsendte, kan det være, at du står i en situation, hvor du er nærmeste person, som kan hjælpe med tekniske udfordringer. I denne artikel kan du finde svar og vejledninger til nogle af de spørgsmål, som kan opstå i denne sammenhæng.

Klik på overskriften for at se vejledningen

Få en ny adgangskode til dit barns Unilogin

Kan ikke rendere {include} Den inkluderede side kunne ikke findes.

Hvordan får jeg mit eller mit barns Unilogin brugernavn?

Kan ikke rendere {include} Den inkluderede side kunne ikke findes.

Jeg kan ikke logge ind med mit Unilogin

Kan ikke rendere {include} Den inkluderede side kunne ikke findes.

Hvor skal vi logge ind?

Skolen skal oplyse dig/dit barn om hvor I skal logge ind. Der er mange forskellige tjenester og portaler, hvor man kan bruge Unilogin, og skolen ved, hvilke I skal bruge.

Vi kan ikke logge ind på computeren

Indlogning på computeren foregår på en særlig måde, som er opsat af skolen selv (eller kommunen for skolen). Det er kun skolen, som kan hjælpe jer videre i dette tilfælde.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at kontakte skolen for at få hjælp. Det kan f.eks. være i følgende situationer:

  • I ved ikke, hvor I skal logge ind
  • Hvis der er problemer med indlogning på computeren
  • Unilogin'et virker (kontroller eventuelt om I kan logge ind på unilogin.dk), men ikke på en eller flere forskellige portaler eller tjenester som f.eks. Zoom, Teams, Office365 eller andet. 



Det nye dagtilbudsregister indeholder nye institutionsnumre på alle dagtilbuddene i Danmark. Alle oprettelser, nedlæggelser eller ændringer af dagtilbuddene bliver styret fra den enkelte kommune. Det gælder både de kommunale og de selvejende dagtilbud.

I denne artikel finder du vejledninger og kan læse om de forskellige opgaver, der er i forbindelse med at blive koblet på Unilogin. Indholdet er målrettet kommunale medarbejdere og medarbejdere med IT-opgaver på selvejende dagtilbud.

Tilslutning til Unilogin - Trin-for-trin

For kommunale dagtilbud

  1. Kommunen sørger for, at alle stamdata/personoplysninger er korrekt registreret i kommunens pladsanvisningssystem
  2. Leverandøren af kommunens pladsanvisningssystem og Aula sender en dataanmodning til kommunen via tilslutning.stil.dk
  3. Kommunens dagtilbudsansvarlige logger på tilslutning.stil.dk og godkender dataanmodninger.

    Tilslutning er en portal, hvor man som skole, dagtilbud eller udbyder kan oprette og sende aftaler om dataadgang. En godkendt dataadgang tillader, at en udbyder må sende eller hente brugernes data til forskellige systemer.

    Mht. Dagtilbudsregisteret skal dagtilbuddet godkende forskellige aftaler, for at der kan blive oprettet brugerdata på medarbejdere og forældre, og de dermed får tildelt et Unilogin.

    Dagtilbuddet eller en medarbejder fra kommunen kan også godkende aftaler om dataadgang, der f.eks. kan give medarbejderne adgang til digitale læremidler eller lignende.

  4. Kommunens dagtilbudsansvarlige er ansvarlige for kommunikation og vejledning af medarbejdere og forældre i ibrugtagning af Unilogin.

Det er muligt for kommunens dagtilbudsansvarlige at få læseadgang til Brugeroversigt.stil.dk for at se importerede brugere. Såfremt man har en formodning om manglende opdatering, bør man dog først sikre, at data er korrekt registreret og overført til Unilogin fra det pladsanvisningssystem, som benyttes - og rette henvendelse til supporten, hvis der skulle være tvivl herom.

Se vejledninger til Brugeroversigten

For selvejende dagtilbud

  1. Kommunen sørger for, at alle stamdata/personoplysninger er korrekt registreret i kommunens pladsanvisningssystem
  2. Leverandøren af kommunens pladsanvisningssystem og Aula sender en dataanmodning til dagtilbuddet via tilslutning.stil.dk
  3. En medarbejder på dagtilbuddet logger på tilslutning.stil.dk og godkender dataanmodninger.

    Tilslutning er en portal, hvor man som skole, dagtilbud eller udbyder kan oprette og sende aftaler om dataadgang. En godkendt dataadgang tillader, at en udbyder må sende eller hente brugernes data til forskellige systemer.

    Mht. Dagtilbudsregisteret skal dagtilbuddet godkende forskellige aftaler, for at der kan blive oprettet brugerdata på medarbejdere og forældre, og de dermed får tildelt et Unilogin.

    Dagtilbuddet eller en medarbejder fra kommunen kan også godkende aftaler om dataadgang, der f.eks. kan give medarbejderne adgang til digitale læremidler eller lignende.

  4. Kommunens dagtilbudsansvarlige er ansvarlige for kommunikation og vejledning af medarbejdere og forældre i ibrugtagning af Unilogin.

Det er muligt for kommunens dagtilbudsansvarlige at få læseadgang til Brugeroversigt.stil.dk for at se importerede brugere. Såfremt man har en formodning om manglende opdatering, bør man dog først sikre, at data er korrekt registreret og overført til Unilogin fra det pladsanvisningssystem, som benyttes - og rette henvendelse til supporten, hvis der skulle være tvivl herom. 

Se vejledninger til Brugeroversigten

Flere vejledninger

Hvordan får jeg mit Unilogin som forælder eller elev?

Hvordan får jeg mit Unilogin som medarbejder?

Glemt adgangskode til dit Unilogin




Til at understøtte sundhedsmyndighedernes arbejde med at vurdere effekten af genåbningen og mulighederne for at ændre restriktionsniveauet i Danmark, har Styrelsen for It og Læring nu brug for oplysninger om sygefravær blandt elever og personale i landets dagtilbud og grundskoler.

På denne side kan du få svar på de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med indberetningen af disse oplysninger.

Fælles

Hvorfor skal der indberettes oplysninger om sygefravær for børn, elever og personale i dagtilbud og grundskoler?

Efter genåbningen den 15. april 2020 har Styrelsen for It og Læring bistået Sundhedsstyrelsen med at fremskaffe oplysninger om det daglige fysiske fremmøde blandt børn, elever og personale i landets dagtilbud og grundskoler. Oplysningerne tilgår Modelgruppen for COVID-19, der er forankret under Statens Serum Institut, og som løbende laver prognoser for smittens udvikling i Danmark. Oplysningerne er nødvendige for at vurdere effekten af genåbningen og mulighederne for at ændre restriktionsniveauet bredere i Danmark.

Fra uge 25 ændrer STIL efter aftale med KL og Sundhedsstyrelsen indberetningen, så den fremover fokuserer på sygefravær og ikke fysisk fremmøde.

Hvem skal indberette oplysninger om sygefravær?

Alle frie og private grundskoler skal indberette oplysninger om sygefravær for elever og personale. Skolerne vil modtage en mail med et link til en indberetningsside hver uge.

Alle kommuner skal indberette oplysninger om sygefravær for:

  • Børn og personale i alle dagtilbud inklusiv dagplejere.
  • Personale i alle deres kommunale grundskoler.

Kommunerne vil modtage en mail med et link til en indberetningsside hver uge.

Skal personalet tælles i årsværk eller hoveder og hvilke faggrupper er omfattet?

Personaleantallet angives som antal personer, forstået som antal hoveder og ikke fx antal årsværk. Det omfatter alle faggrupper med ansættelse på skolen eller i dagtilbuddet, og kan således omfatte lærere og pædagoger, pædagogmedhjælpere samt ledelse, administration, køkken-, rengørings- og servicepersonale m.fl. Det omfatter både fastansat personale og vikarer på såvel fuld tid som deltid.

Kan jeg udfylde registreringsskemaet ad flere omgange?

Registreringsskemaet kan tilgås flere gange. I skal blot trykke på linket i mailen, I har modtaget. Det er først efter tryk på 'Afslut' at de indtastede oplysninger sendes til Styrelsen for IT og Læring. Herefter kan I ikke længere tilgå skemaet.

Vær opmærksom på, at linket i mailen er unikt og derfor ikke skal deles med andre afdelinger eller skoler.

Kan vi udskrive indberetningen?

Kommuner samt private og frie grundskoler kan få en udskrift af deres indberetning. Dette gøres ved at klikke på det lille printer ikon Billedet viser det printer ikon, som man kan klikke på ved behov for at udskrive indberetningen. på den sidste side i indberetningen, inden der klikkes på 'Afslut'.

For kommuner

Hvilke institutioner skal kommunerne indberette tal for?

Alle kommuner skal indberette oplysninger om kommunale grundskoler samt dagtilbud inklusiv dagplejere i kommunen.

Hvad skal kommunerne indberette oplysninger om?

For de kommunale grundskoler skal kommunerne kun indberette oplysninger om sygefraværet for personalet. Konkret er der brug for oplysninger om antal sygefraværende personaler per dag og antal personaler i alt. Kommunerne skal desuden indberette antal kommunale grundskoler, som der er indberettet tal for. Oplysningerne skal indberettes som det samlede antal for hele kommunen.

For dagtilbud inklusive dagplejere skal kommunerne både indberette oplysninger om sygefraværet for børn og personalet. Der er brug for oplysninger om antal sygefraværende børn og personaler per dag samt antal børn og personaler i alt.

Desuden skal kommunen indberette oplysninger om antal daginstitutioner og antal dagplejere. Oplysningerne skal indberettes som et ’samlet tal’ for hele kommunen.

For frie og private grundskoler

Hvilke skoler skal indberette sygefravær?

Alle frie og private grundskoler skal indberette oplysninger om sygefravær for elever og personaler til STIL.

Skoler, der også har dagtilbud på deres matrikel, skal kun indberette oplysninger om elever og personale i skolen. Oplysningerne om børn og personale i dagtilbuddet håndteres af kommunerne.

Hvad skal skolerne indberette oplysninger om?

Der skal indberettes oplysninger om sygefravær for børn og personaler per dag samt antal børn og personaler i alt. Antallet skal indberettes på de enkelte klassetrin for normalklasser og på skoleniveau for specialklasser.

Hvordan skal børn, der går i specialklasser indberettes?

Antal specialklasseelever med sygefravær skal registreres samlet uden klassetrin.

Når der i registreringsskemaet spørges til specialklasseelever, er det ikke elever, der er inkluderet i normalklasser, men kun de elever der går i rene specialklasser. Elever, der er inkluderet i normalklasserne, skal tælles med som normalklasseelever.

Hvad menes der med skolestartere?

Med skolestartere menes elever, der starter i 0. klasse efter sommerferien, men som officielt er startet i SFO/forskole.