Breadcrumbs

Blog fra juni, 2024

Fra den 25. juni skal brugeradministratorer til Elevadgang.unilogin.dk udelukkende bruge MitID Erhverv med rettigheden 'Unilogin – Brugeradministrator i ElevAdgang' til at logge ind.

Tjek dine rettigheder i MitID Erhverv, hvis du fortsat skal have adgang. Har du fået rettigheden før 26. marts 2024, skal den fjernes og tildeles igen. Kontakt din lokale administrator, hvis du ikke selv kan tildele rettigheder.

Hvis du mener at du har rettigheden og fortsat ikke kan logge ind, kan du kontrollere følgende

  • At du bruger MitID Erhverv ved login

  • At rettigheden i MitID Erhverv ikke er begrænset til P- eller SE-nummer.
  • At du er tilknyttet institutionen som medarbejder
  • At det er den nye version af NemLog-in rettighed - tildelt efter den 26. marts
    • Løses ved at fjerne rettighed og tildele igen

Se også eventuelt vejledningen Hvordan får man adgang til elevadgang.unilogin.dk? samt driftsinfobesked vedr. ovenstående.


Bemærk: Lærere kan stadig logge ind med Unilogin/MitID som sædvanligt.

Fra 1. juli 2024 implementeres kontrol og passivering af udbydere i Tilslutning.stil.dk, på baggrund af status i CVR-registeret.

Virksomheder vil ikke blive automatisk passiveret med det samme. De berørte virksomheder vil kontaktes særskilt inden passivering.


Læs mere herom i artiklen Tilslutning: CVR-nr. livsforløb slutter og udbyderen i Tilslutning passiveres

Udvidelser

Advisoversigt: Skjul nogle adviseringer om manglende afslutningsgrund

På historiske lærepladsforhold vises kun adviseringen om manglende afslutningsgrund på lærepladsforhold, hvor slutdato ligger senere end 1. januar 2021.

Søg læresteder: Bedre geografisk filter

Det tidligere filter "Afstand" er omdøbt til "Geografi" og har fået tilføjet tre nye filtreringsmuligheder, ud over afstand fra den indtastede adresse; postnummer, kommune og region.

Virksomhedsvisning: Statuslabel på lærepladsforhold med nedlagte virksomheder

For virksomheder, der i CVR-registeret er markeret som ophørt/lukket eller under konkurs, vises en statuslabel sammen med virksomhedens CVR-nummer på elevoverblik og ved redigering af lærepladsforhold, hvor CVR-nummer vælges/indtastes.

Søg læresteder: Vælg flere samtidige brancher i filteret "Branche"

I filteret "Branche" er det nu muligt at vælge flere samtidige brancher, når filtreringsmuligheden "Specifik branche" er valgt.

Fejlrettelser

Tillæg: Uddannelsesvej nulstilles af tillæg der ændrer slutdato

Skoler oplevede, at uddannelsesvej blev nulstillet fra den dato, hvor et tillæg trådte i kraft. Fejlen er nu rettet.

Advisoversigt: Advarer om manglende elevtype, selvom den er valgt

Nogle skoler oplevede, at der i advisoversigten blev advaret om lærepladsforhold med manglende elevtype, selvom der var valgt elevtyper for hele lærepladsforholdets periode. Fejlen er nu rettet.


Releasedato 18. juni 2024

Som led i den politiske aftale om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem fra efteråret 2021 skal alle børn i børnehaveklassen i Folkeskolen fra og med skoleåret 2024/2025 sprogvurderes med et nyudviklet sprogvurderingsredskab på Sprogvurdering.dk.

Det anbefales at foretage den obligatoriske sprogvurdering i uge 38-41, men allerede nu er det muligt at snuse til langt de fleste af de nye funktioner og resultatvisninger mv. i Sprogvurdering.dk. Men selve den obligatoriske klassebaserede sprogvurdering kan først foretages fra og med august 2024.

I Vejledning til den klassebaserede sprogvurdering på Sprogvurdering.dk kan du læse om, hvordan de nye funktioner virker og ser ud i sprogvurdering.dk

I løbet af juni måned vil alle siderne om sprogvurdering.dk, her på Viden.stil.dk blive opdateret, inkl. videovejledningerne, hvor du hurtigt kan se, hvordan systemet virker. Uanset om du arbejder på en skole (børnehaveklassen), i et dagtilbud eller i en kommune.


På et webinar den 19. august 2024 kl. 14.30-15.30 vil Styrelsen for it og læring gennemgå de nye funktioner til den klassebaserede sprogvurdering i sprogvurdering.dk.
Du kan deltage ved at tilmelde dig via denne arrangementskalender på emu.dk: https://www.emu.dk/grundskole/arrangementer

Udvidelser

Aftaleoversigt: Statusfilter udvides med "Under overførsel"

Ny filtreringsmulighed på aftaleoversigten "Under overførsel". Her ses aftaler, der er under overførsel mellem to skoler.

Advisoversigt: CVR ophørt/lukket eller under konkurs

Ny filtreringsmulighed på advis-oversigten "Uddannelsesaftale med nedlagt virksomhed". Her fremgår aktive lærepladsforhold med virksomheder, hvor CVR er ophørt/lukket eller under konkurs.

Fejlrettelser

Uddannelsesaftale: Klik på aftale med status "Oprettes af virksomhed" kan give ukendt fejl

Nogle skoler oplevede, at der ved klik på en uddannelsesaftale, der havde status "Oprettes af virksomhed", kom en ukendt fejl, fordi det endnu ikke var angivet, hvilken skole aftalen skulle registreres på. Fejlen er nu rettet.

Tillæg: Uddannelsesvej nulstilles af tillæg der ændrer slutdato

Nogle skoler oplevede, at uddannelsesvej på en uddannelsesaftale kunne nulstilles af et tillæg, på den dato hvor tillægget trådte i kraft. Fejlen er nu rettet.

Kendte fejl

Registrering af lærepladsforhold er under udvikling. Der er registreret en række ønsker, fejl og forbedringer. Disse kan ses på viden.stil.dk

Releasedato 6. juni 2024