Breadcrumbs

Blog fra februar, 2024

Nyeste Version 5.16 - 15. februar 2024 - se øvrige releasenotes her.

Udvidelser

Elevprofil: Mulighed for at se preview af elevens profil over for virksomheder

På elevernes side til redigering af profil, er der tilføjet en knap, med teksten "Vis profil". Når eleven klikker her, får eleven vist sin profil, som den ser ud for virksomheder.

Elevoversigt: Mulighed for at filtrere så afmeldte elever ikke vises

På elevoversigten er tilføjet filteret "Skoletilknytning", der giver mulighed for at filtrere på elevernes skoletilknytning i oversigten.

Elevoversigt: Nyt filter til virksomhedshenvendelser

På skolernes elevoversigt, er der nu et filter til at fremsøge elever, som er blevet kontaktet af en virksomhed inden for de sidste 30 dage. Henvendelsen fremgår også af elevens søgelog.

Uddannelsesaftale: Dato for forventet udlært skal registreres på korte aftaler

Dato for forventet udlært skal registreres i aftalen/tillægget i trinnet "Skolens registrering" ved korte aftaler eller tillæg, som ændrer aftalen til en kort aftale. Oplysningen vises automatisk på uddannelsesforløbet. Når der efterfølgende fx registreres en restaftale 'nulstilles' forventet udlært, da det i stedet er slutdatoen for aftalen, der anses som dato for udlært.

Uddannelsesaftale: Registrering af RKV og EUV

Håndtering aftaler, som omfatter RKV er justeret. Varigheden af RKV i antal dage indtastes trinnet "Skolens registrering", før aftalen kan færdigregistreres. Se yderligere vejledning af registrering af RKV på viden.stil.dk

Uddannelsesaftale: Ændring af uddannelsesversion uden tillæg

Mejerist og Elektriker har begge fået version 11, som eleverne kan skifte til uden indgåelse af tillæg. Dette kan nu ske via en ændring af uddannelsesversion. Det foregår ved at vælge ændring til aftale, hvorefter "Opret ændring af uddannelsesversion", vælges.

Uddannelsesaftale: Forventet udlært skal ikke være krav i tillæg, der forlænger kort aftale til restaftale

Ved registrering af tillæg, der forlængede en kort aftale til at blive en restaftale, var der krav om at udfylde dato for forventet udlært. Fejlen er nu rettet.

Fejlrettelser

Elevtyper: Elev med korrekt valgt elevtype vises i listen over elever der mangler elevtype

Elever med korrekt valgte elevtyper er ved en fejl vist i listen over elever, som mangler elevtyper. Fejlen er nu rettet.

Kendte fejl

Registrering af lærepladsforhold er under udvikling. Der er registreret en række ønsker, fejl og forbedringer. Disse kan ses på viden.stil.dk

Releasedato 15. februar 2024

Kendte fejl efter systemarbejde d. 31/1 2024 (listen opdateres løbende)

STIL har den 31. januar 2024 foretaget en omfattende og nødvendig ændring af infrastrukturen på Netprøver.

Der var tale om et omfattende arbejde, og efterfølgende har det vist sig at nogle funktioner ikke virker helt som de plejer.

Her kan I orientere jer i de fejl der er opdaget efter flytningen, og som kan påvirke jeres arbejde i Netprøver. I kan også se en status på STIL's arbejde med at løse dem.


Kendt fejlBeskrivelseStatusHandling
1Problem med at vælge fil til upload på Mac-computere med Google Chrome browserElever der vil aflevere deres besvarelser fra en Mac-computer, via en Google Chrome browser, vil opleve at knappen 'Vælg fil' ikke har nogen effekt.Årsagen til fejlen undersøges, men selve fejlen er nem at omgå.

Problemet kan i mange tilfælde løses ved at man opdaterer Google Chrome til nyeste version.

Alternativt kan man skifte til en anden webbrowser, for eksempel Safari.

2Censurfag er låst til det samme som eksaminatorsPå visse prøvehold der kun har én intern bedømmer, kan man opleve at censors fag automatisk indstilles så det er identisk med eksaminatorens. Man kan godt ændre censurfaget, men så snart man navigerer væk fra prøveholdet og tilbage til det igen, er rettelsen annulleret.Fejlen undersøges.

Fejlen har ingen praktisk betydning for censorers adgang til elevernes besvarelser eller for deres karaktergivning, men kan skabe forvirring om hvilke fag der skal bedømmes i.

Indtil problemet er løst, er det en god ide at informere de censorer, der er ramt af fejlen.

3Eksamensansvarlige ser kun 1 ciffer af plagiatprocent

Hvis man som eksamens- eller prøveansvarlig går ind på et prøvehold med en afleveret besvarelse, ser man kun det ene af de to cifre som udgør plagiatkontrollens resultat. Når man tilgår prøveholdet som bedømmer, ser man begge cifre.

Det kan f.eks. betyde at en eksamensansvarlig ser 7% imens bedømmeren ser 70%.

Fejlen forventes løst d. 27/6 2024.

Bedømmere ser det komplette og korrekte resultat fra plagiatkontrollen. Hvis en eksamens- eller prøveansvarlig ønsker at kende den korrekte værdi, kan de derfor blot spørge en bedømmer.

4Visningsfejl når man vil tilføje prøveansvarligeNår man vil tilføje prøveansvarlige, ser man en pop-up boks med en overskrift, der tyder på at man er ved at tilføje en vejleder. Dette er blot en visningsfejl - det er prøveansvarlige man opretter.Årsagen til fejlen undersøges, men selve fejlen er uproblematisk.Ingen. Fejlen er kun kosmetisk
5Datovælgere har default-datoer i 1970Nogle af de datovælgere der findes i Netprøver, står med d. 1/1 1970 som default-dato. Hvis man vil ændre dette til en dato i 2024 ved at klikke 1 måned frem ad gangen, kan indstillingen tage meget lang tid.Årsagen til fejlen undersøges, men selve fejlen er nem at omgå.Knappen 'nu' indstiller datoen til dags dato, hvilket sparer en del tid.

Selvom knappen 'nu' er lysegrå, virker den alligevel.
6Klarmelding af opgavesæt

Skoler kan opleve at opgavesættet ikke kan klarmeldes på siden for det enkelte prøvehold. 

Det skal gøres fra Oversigten over prøvehold.

Årsagen til fejlen undersøges, men selve fejlen er nem at omgå.Skoler skal klarmelde på oversigten over prøvehold.  Se gerne denne vejledning: Netprøver.dk | Prøveansvarlig | På prøvedagen - Styrelsen for It og Lærings vidensbase - Global Site (stil.dk)
7

Nogle skoler får ikke overført data fra XPRS til Netprøver.

De oplever at ændringer på prøvehold foretaget i skolens studieadministrative system ikke overføres til Netprøver

Hvis skolen opdager at der er lavet rettelser i det studieadministrative system, som ikke er overført til Netprøver,  skal disse rettelser manuelt indtastes i Netprøver.

Feks. når man som eksamensansvarlig redigerer prøvehold - eksempelvis sluttidspunkter for elever  i det studieadministrative system idag -  og indberetter til XPRS, overføres ændringerne ikke fra XPRS til Netprøver.

Hvis der herudover I Netprøver mangler et prøvehold som er oprettet i det studieadministrative system - skal prøveholdet også oprettes direkte i Netprøver.


Fejlen undersøges.

Eksamensansvarlige skal lave manuelle rettelser/tilføjelser direkte i Netprøver - foruden rettelser/tilføjelser i det studieadministrative system.


8

Brugeradministratorer mangler mulighed for redigering

Nogle Netprøver-brugere, som har rollerne 'Brugeradministrator', mangler den blyant-knap som de normalt ser på deres brugerliste, og som skulle give dem adgang til at redigere brugeres stamdata og roller.

Fejlen undersøges.

Problemet kan omgås ved at man også tildeler brugeren rollen 'Prøveansvarlig'.


Denne artikel opdateres løbende. 

Hvis I støder på andre udfordringer end dem der er beskrevet her, så indmeld endelig en supportsag til STIL via denne kontaktformular: Netprøver - Support - Service project (stil.dk)

Indsæt meget gerne med skærmbilleder og en udførlig beskrivelse af hvad I gør når I oplever fejl - så kan STIL hurtigere analysere problemerne og finde frem til en løsning.


Nyeste Version 5.15 - 2. februar 2024 - se øvrige releasenotes her.

Udvidelser

Aftaleoversigt: Sorteringsmulighed på elevnavn og startdato for uddannelsesaftaler

Der kan sorteres på hhv. stigende og faldende sortering af elevnavn og startdato.

Søg læresteder: Vis hjælpetekst på virksomheder uden lærlinge de sidste 5 år

Når man på en virksomhed vælger fanebladet "Godkendelser" vises der hjælpetekst "Ingen lærlinge de seneste 5 år" hvis det er tilfældet, ellers vises data for antal igangværende lærlinge samt hvornår seneste lærling er afsluttet.

Elevtyper: Se bort fra slettede aftaler i oversigt over elever der mangler elevtype

På skolernes oversigt over elever der mangler elevtyper, blev der også vist elever der kun havde en slettet aftale med manglende elevtyper. Disse sorteres fra.

Uddannelsesaftale: Vis valgt skoleafdeling på uddannelsesaftale

Hvis der efter valg af erhvervsskole også er valgt afdeling i en uddannelsesaftale, vises afdelingen på den færdigregistrerede aftale, så virksomhed og elev kan se denne.

Fejlrettelser

Lærepladstilsagn: E-mailadresser og telefonnumre vises forkert

Virksomheder oplevede, at der ved redigering af e-mailadresse og telefonnummer på et lærepladstilsagn, blev vist en række tegn, i stedet for de rigtige data. Fejlen er rettet.

Faglige udvalg: Skal kunne se erklæring om delvist gennemført oplæring

Faglige udvalg oplevede, at de fik en fejlbesked, hvis de klikkede på visning af en erklæring om delvist gennemført oplæring. Fejlen er rettet.

Afslutning: Kan ikke slette afslutning af skoleoplæring uden at slette virksomhedsforlagt oplæring

Skoler oplevede, at der ved sletning af en afslutning af skoleoplæring kom en fejlbesked om, at virksomhedsforlagt oplæring skulle slettes først. Fejlen er rettet.

Tillæg: Virksomheds underskrift vises ikke på tillæg

Skoler og virksomheder oplevede, at virksomhedens underskrift ikke blev vist på underskrevne tillæg, selvom underskriften var gemt. Fejlen er rettet.

Lærlingeoversigt: Uddannelsesnavn vises ikke under elevnavn

Virksomheder oplevede, at en lærlings uddannelse ikke altid blev vist under lærlingens navn på lærlingeoversigten. Fejlen er rettet.

Kendte fejl

Registrering af lærepladsforhold er under udvikling. Der er registreret en række ønsker, fejl og forbedringer. Disse kan ses på viden.stil.dk

Releasedato 2. februar 2024