Du ser en gammel version af denne side. Se den nuværende version.

Sammenlign med nuværende Vis sidehistorik

Version 1 Næste »

Ungedatabasen stiller data til rådighed for kommunen via webservices, det vil sige, data udveksles mellem systemer. Det er kun muligt at se data via disse systemer. Data kan hentes på flere måder, enten uden søgekriterier (hvor kommunen vil modtage alle nye hændelser siden sidste afhentning), via hændelsesnummer (der sendes hændelser som er indtruffet efter det angivne hændelsesnummer. Begrebet Hændelsesnummer er forklaret i begrebslisten) eller via CPR-nummer hvor al historik på den unge sendes.

Ungedatabasen har ingen indflydelse på eller indsigt i, hvordan data præsenteres i det system, som hver enkelt kommune har valgt at indlæse data til. Hvis man er i tvivl om hvor data findes i et givent system skal man rette henvendelse til systemets leverandør.

Kommuner kan hente hændelser fra Ungedatabasen vedrørende unge, der ifølge CPR-registret har bopælsadresse i kommunens område. Ungedatabasen sender data på unge mellem 15-29 år. For unge over 25 år er der, som følge af lovbestemte krav, skærmet af for historiske data, det vil sige hændelser om, hvad den unge har lavet før det fyldte 25. år vil ikke være tilgængeligt.

Ungedatabasen udstiller følgende data, når der er nyt om:

  • unges uddannelsesaktiviteter (optag, optag med risiko for frafald, afbrud eller gennemført)
  • unges optagelsesprøver til gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser (optag, afbrud eller gennemført)
  • unges jobcenterinitierede aktiviteter (optag, afbrud eller gennemførelse)
  • skift i beskæftigelsesmæssig status (ikke beskæftiget, deltidsbeskæftiget, fuldtidsbeskæftiget)
  • modtager af sociale ydelser (ja/nej)
  • skift i status omkring uddannelsespålæg (ja/nej)

Derudover kan kommunen hente følgende data ved CPR-nummeropslag:

  • kontaktoplysninger på tildelt kontaktperson
  • unges job- og uddannelsesønsker

For unge under 25 år, der har gennemført en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, sender Ungedatabasen kun info om det gennemførte uddannelsesforløb og ingen efterfølgende hændelser, som Ungedatabasen måtte have registreret.

For unge over 25 år sender Ungedatabasen data om hændelser efter det fyldte 25. år og kun til og med, at den unge har gennemført en erhvervskompetencegivende uddannelse.

Kommunen skal selv indhente information om forskellige aktiviteter, som ikke indberettes direkte til Ungedatabasen. Det er for eksempel hjemmeundervisning, længerevarende sygdom eller lignende.
Kommunen skal indberette disse hændelser til Ungedatabasen.