Når skolen har indberettet dit eksamensbevis til Eksamensdatabasen, bliver det automatisk uploadet til din ansøgning på Optagelse.dk. Det er vigtigt, at du tjekker under fanen 'Bilag', at beviset er uploadet, og at det er korrekt. Tjek i god tid, så du er sikker på, at alt er klar senest den 5. juli inden kl. 12. 

Hvis du vil søge i kvote 2, skal du udfylde og underskrive ansøgningen senest den 15. marts inden kl. 12. 


Fremgangsmåde

  • Gå ind under fanen 'Adgangsgrundlag'
  • Vælg 'Dansk gymnasial eksamen' under 'Adgangsgrundlagstype'
  • Vælg din gymnasietype under 'Adgangsgrundlag'
  • Skriv '2023' i feltet 'Eksamensår'.

Bemærk

Når du har underskrevet din første ansøgning under fanen 'Uddannelsesvalg', vil fanen 'Adgangsgrundlag' være låst, og du kan ikke ændre i oplysningerne. Det er ikke noget problem. Når skolen har indberettet dit bevis til Eksamensdatabasen, uploades det automatisk til din ansøgning.

Når beviset er uploadet til din ansøgning, vil du modtage en e-mail om det, hvis du allerede har underskrevet din ansøgning. Det er vigtigt, at du tjekker under fanen 'Bilag', at beviset er uploadet, og at det er korrekt.


Eksamensbeviset er automatisk tilføjet alle dine ansøgninger på prioriteringslisten. Uddannelsesstederne får nu besked om, at de kan hente dit bevis.


Bemærk

Hvis du har fået dit eksamensbevis, men det ikke er tilføjet til din ansøgning på Optagelse.dk, er det vigtigt, at du kontakter den skole, der har udstedt beviset.

Her kan du læse mere om hvad du skal gøre, hvis du får besked om, at der ikke er noget bevis i Eksamensdatabasen - eller hvis der er fejl i beviset.