Versioner sammenlignet

Nøgle

  • Linjen blev tilføjet.
  • Denne linje blev fjernet.
  • Formatering blev ændret.

...

Ungedatabasen arbejder med tre status; Optaget, Afbrudt, Gennemført. På FGU skal den unges forløb indberettes med et Optag for hver skoleperiode (pt. AF, BA, US, KF og ÅP), den unge starter på og/eller ved skift af speciale (uddannelsesspor) indtil den unge har gennemført hele forløbet som der er aftalt i den unges uddannelsesplan. Det kan sammenlignes med gennemførsel af en rejse med Rejsekortet, hvor man checker ind ved afrejse, checker ind ved evt. skift og først checker ud ved endt destination.  

Hvis den unge gennemfører egu-forløbet på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring, indberettes det særskilt ved indberetning om gennemført FGU-forløb med markeringen ”EGU_uddannelsesniveau”. Dette giver den unge mulighed for at opnå dagpenge som dimittend. Selv om egu-forløbet er gennemført på niveau 3, så opfattes dette ikke som gennemførsel af en ungdomsuddannelse i vejledningssammenhæng. Den kommunale ungeindsats er stadig forpligtet til at vejlede den unge efterfølgende.

Registrering og indberetning af afsøgningsforløb
Unge der påbegynder et afsøgningsforløb Der skal indberettes med status Optaget. Når den unge har gennemført afsøgningsforløbet og forventes at starte på FGU, skal der ikke indberettes et gennemført.ikke indberettes om unges optag på afsøgningsforløbene, da disse ofte har en varighed på 2 uger, hvilket er under de 6 ugers varighed som er gældende minimumslængde for forløb, der indberettes til Ungedatabasen. 

Registrering af basisforløb og skift af speciale
Unge der starter på basisforløb skal indberettes med status Optaget. Hvis der sker skift af speciale/uddannelsesspor undervejs eller det tilføjes, så skal dette indberettes, fortsat med status Optaget og information om speciale.


Registrering af afbrud og gennemførelse
Unge der stopper sit FGU forløb skal indberettes med status Afbrud og angivelse af en afgangsårsag. Indberetningen bør ske snarest muligt af hensyn til den kommunale ungeindsats’ indsats.

...

Afgangsårsag

...

Betegnelse

...

Gennemført

...

UDB afbrudsårsagskode

...

Betegnelse

...

Forklaring

...

1

...

Udmeldt. Eleven har ikke påbegyndt uddannelsen

...

N = nej

...

1

Ej mødt

...

Den unge dukkede ikke op ved studiestart

...

80

...

FGU Fuldført

...

J = ja

...

-

...

81

...

FGU udslusning uddannelse

...

J = ja

...

-

...

82

...

FGU udslusning beskæftigelse

...

J = ja

...

-

...

83

...

FGU Frafald perspektiv kendt

...

N = nej

...

8

Andet

...

Årsag, som ikke er dækket af øvrige årsager.

...

84

...

FGU Frafald perspektiv ukendt

...

N = nej

...

8

Andet

...

Afgangsårsagskoderne for FGU kan findes i kodesættet for Ungedatabasen: Uddannelsesmodellen/-kodesæt. I kodesætte fremgår det, hvilke koder der er gyldige samt hvilke koder, der ikke kan indberettes som afbrud til Ungedatabasen. 


Hvis en elev stopper og afgangsmeldes, men optages eksempelsvis igen efter en weekend, er det ikke som udgangspunkt et nyt optag, men fjernelse af en afgangsmelding (altså annullering af afbruddet).

For unge der fuldfører sit planlagte FGU forløb, jævnfør uddannelsesplanen skal indberettes med status Gennemført og valg af afgangsårsagskode 80, 81 eller 82, afhængig af den forhåndsværende viden FGU institutionen har om hvad den unge skal lave efter FGU.Kode 81 ”FGU udslusning uddannelse” angives kun, når den unge optages på eks. EUD eller anden fuldtidsuddannelse – ikke hvis eleven skifter mellem FGU-institutioner.

Det er vigtigt, at FGU institutionen ikke ændrer på afgangsårsager efterfølgende, medmindre der er tale om en decideret fejlindtastning. I disse tilfælde bør den fejlagtige indberetning annulleres.

...