Versioner sammenlignet

Nøgle

  • Linjen blev tilføjet.
  • Denne linje blev fjernet.
  • Formatering blev ændret.

...

Hvis den unge afmelder sig efter at være blevet optaget, men før studiestart, skal der indberettes et afbrud med årsagskode ”Ej mødt”101: ”Ej mødt / adgangskrav ej opfyldt / ansøgning trukket”.

Hvis den enkelte uddannelsesinstitution anvender andre eller egne afbrudsårsagskoder, vil det være godt at være bevidst om, hvordan koderne ”oversættes” til Ungedatabasens afbrudsårsagskoder. 

Hvis optaget er registreret ved en fejl fordi den unge skulle aldrig have været optaget på studiet, skal der indberettes en Annullering af optaget, således denne hændelse slettes i Ungedatabasen. Manglende annullering kan betyde at Ungedatabasen ikke kan beregne f.eks. udslusningstilskud og henvisningstilskud udslusningstilskud  korrekt (se afsnit 6.1 og 6.2 Data til brug for udslusningstilskud)

Hændelsesdatoen skal være den dato, hvor den unge afbryder aktiviteten. Afbrydes der før studiestart, så må hændelsesdatoen ikke ligge før hændelsesdatoen for optaget, men gerne samme dag.

...

Hvis en ung ikke består sin afsluttende eksamen eller på anden vis ikke består sin uddannelse, skal vedkommendes afbrydes med afbrudsårsagskode 104: ”Ikke bestået afsluttende prøve/eksamen”. Koden anvendes også hvis den unge udebliver fra afsluttende eksamen eller prøve. Ved tilvalg af sygeeksamen skal der ideelt set ikke indberettes et afbrud ved afsluttende eksamen. Afbruddet skal kun indberettes, hvis den unge fravælger sygeeksamen, og dermed er udeblevet fra eksamen eller ikke består sygeeksamen.

...

Unge, som efter aftale med institutionen holder pause i uddannelsesforløbet i op til et år, bliver i Ungedatabasen betragtet som optaget på uddannelsen, og der skal derfor ikke indberettes afbrud af uddannelsen. Når den unge genoptager uddannelsen, skal der ligeledes ikke indberettes optag på ny. Er en pause på en fuldtidsuddannelse af længere varighed, så må institutionen overveje om den unges forløb bør afbrydes.