Supporten kan have brug for at indhente flere informationer i forbindelse med fejlsøgning i Unilogin. Dette kan f.eks. være at lave en såkaldt SAML-sporing.


 Hvad er en SAML-sporing?

Security Assertion Markup Language (SAML) er en XML-baseret Identity federation-sprogstandard, der bl.a. aktiverer SSO (Single Sign On).

Når der oprettes en SAML 2.0 connector i en kundes IdP-tjeneste (Identity Provider), og den bruges til at logge på med Unilogin, foregår der en kompleks proces, som stort set er usynlig for brugeren, i baggrunden.

En del af processen er overførsel og bekræftelse af flere attributter

Når disse attributter overføres korrekt, "bekræfter" de identiteten på den bruger, som forsøger at logge på og oprette samlet tillid mellem en Identity Provider (IdP – Customer service) og en Service Provider (SP – Styrelsen for It og Læring) samt SSO.

Når der opstår et problem, er det nyttigt for Styrelsen for It og Læring at kunne spore disse SAML-bekræftelser mellem IdP og SP.

Sådan udføres en SAML-sporing

Funktion til SAML-sporing findes som gratis tilføjelser/udvidelser til internetbrowsere og kræver ikke særlige tilladelser eller anden software.

Hent browser-udvidelse til den browser du bruger

Når du har hentet browserudvidelsen/tilføjelsen, vises den nye sorte SAML Tracer-tilføjelse på menulinjen som vist i Firefox her (samme ikon vises i Google Chrome):

  • Klik på SAML Tracer-ikonet. Tracer-vinduet vises.
  • Imens Tracer-vinduet er åbent skal du klikke tilbage til hovedvinduet. Gå derefter ind på den side, hvor problemet opstår.
  • Når du er logget ind og det problem som skal undersøges er opstået, skal du gemme SAML-sporingen ved at eksportere den
  • Klik tilbage til SAML-tracer vinduet og gem SAML-sporingen ved at klikke på Export:

  • Et nyt eksport-vindue vises - sæt prik i None ved 'Select cookie-filter profile' og tryk bagefter på Export.
  • Gem json-filen et sted hvor du kan finde den igen. Når sporingen er gemt/eksporteret, kan json-filen sendes til supporten via en ny eller eksisterende supportsag.