Vi anbefaler ikke, at bruge selvbetjeningsløsninger på en computer, hvor du ikke har en personlig brugerkonto.

Har du ikke har en personlig brugerkonto til computeren, hvor du anvender selvbetjeningsløsninger fra Styrelsen for It og Læring, bør du:

  • Anvende private browsing/inkognito i browseren
  • Logge af den pågældende tjeneste når du er færdig
  • Slette midlertidige internetfiler, samt eventuelt downloadede dokumenter
  • Afslutte eventuelle chatsamtaler
  • Lukke browseren helt ned - ikke kun den enkelte fane.
  • Er der blevet åbnet PDF filer i et eksternt program (f.eks. Adobe Reader) anbefaler vi også at rydde listen over senest viste filer i programmet. I Adobe Reader kan man klikke på ”Ryd seneste” i nederste højre hjørne.

Anvender du en offentlig computer, for eksempel på et bibliotek eller en skole, bør du også følge de anbefalinger og regler de har, omkring brug af deres it udstyr. Spørg en IT-ansvarlig hvor du bruger computeren til råds, hvis du er i tvivl om nogle af ovenstående punkter.


Hvorfor er det nødvendigt?

Internetbrowsere som Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome forsøger alle at gøre det så nemt som muligt for dig at være på nettet. Derfor 'husker' programmerne, at du er logget på, selv om du lukker ét faneblad eller ét vindue.

I de nyeste versioner af Chrome og Firefox er det endda muligt at indstille browseren, så man stadig er logget på, selv om alle internetvinduer er lukket helt ned. Genåbnes browseren, at du altså stadig logget på.

Derfor bør du sikre dig, at du er logget helt ud når du forlader en computer hvor andre har adgang efter dig, ved at følgende ovenstående punkter.