Elevadgang.unilogin.dk er en hjemmeside (applikation) udelukkende for medarbejdere.

Som pædagogisk medarbejder se elever i de klasser (Hovedgrupper), som man er tilknyttet i institutionens brugeradministrative system.

  • Se elevers brugernavn
  • Give elever adgang med et tilnærmet to-faktor login
  • Nulstille elevers adgangskode

Som brugeradministrator, får samme muligheder som pædagogiske medarbejdere, blot på tværs af alle klasser/hold på institutionen.
Derudover får de følgende håndtag:

  • Tvunget password politik
  • Spærre elever
  • Aktivere nye elever på Unilogin IdP'en

Brugeradministratorer skal altid logge ind med et 2-faktorlogin, dvs. enten en lokal IdP, MitID eller en kombination af Unilogin og MitID.


Funktionerne i Elevadgang

FunktionBeskrivelseVejledning
Se elevers brugernavnGiver mulighed for finde eleven brugernavn, hvis eleven har glemt sit brugernavn

Tilnærmet to-faktor login

Giver eleven mulighed for at tilgå indhold på hjemmesider, kommunikationsplatforme mv., som kræver ekstra sikkerhed. Her kan du som medarbejder være sikkerhed og lave et voksen-verificeret login for elever. Derefter vil eleven have to timer til at tilgå indhold, der kræver en ekstra sikkerhed. Når en applikation, som en elev ønsker at tilgå, kræver et højere sikringsniveau for eleven, så sender applikationen en anmodning om login på det højere sikringsniveau til Unilogin Broker.

Her aktiveres Unilogin Faktor 2, hvor elever venter på en lærers godkendelse i Unilogin Elevadgang (eller forældres godkendelse med MitID). Når eleven er godkendt sendes denne tilbage til applikationen med en bekræftelse om det højere sikringsniveau.
Eleven/eleverne har nu adgang til tjenesten i to timer.

Nulstille adgangskode

Giver mulighed for at nulstille elevens adgangskode, hvis eleven har glemt sin adgangskode. Når en adgangskode nulstilles har eleven efterfølgende 5 min. til selv at logge ind med sit brugernavn og nulstille sin adgangskode. Unilogin vil bede eleven om at gentage den nye adgangskode, indtil eleven kan huske det. Eleven kan en enkelt gang i løbet af tidsperioden logge ind med angivelse af brugernavn uden adgangskode og får i denne proces tildelt en ny adgangskode afhængig af adgangskodepolitik for pågældende elev.

Uden for skoletid kan elevens kontaktpersoner hjælpe med deres MitID.

Tvunget password politikBrugeradministratorerne ville kunne ændre passwordpolitik på elevniveau. De kan f.eks. sætte elever med kognitive udfordringer til adgangskodepolitik for indskolingen og dermed vil disse blive mødt af billedeadgangskoder

Spærre eleverBrugeradministratorer ville kunne spærre en Unilogin bruger.
Det er udelukkende en spærring på Unilogin og bruges en lokal IdP/lokal loginløsning, vil brugeren ikke blive spærret der.

Aktiver elev

I forbindelse med akkreditiv processen, bliver nye elever ikke automatisk oprettet på Unilogins IdP.

Brugeradministratorer kan aktivere nye elever på Unilogin IdP'en.

Der er mulighed for at aktivere en eller flere elever ad gangen.


  • No labels