You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Current »

Forældre får adgang til deres UNI•Login via selvbetjening med NemID. Når skolernes administrative it-systemer - der håndterer alle stamoplysninger på en elev og dennes forældre (kontaktpersoner) er indtastet, modtager UNI-Login Brugeradministration disse brugerdata. Det er den eneste mulighed for at en forælder kan få oprettet et UNI-Login.

Skolerne skal derfor ikke længere administrere forældrenes brugernavne og adgangskoder. Ansatte på skolen med særlige rettigheder kan logge ind i UNI-login Brugeradministration og bekræfte at forælders brugerdata og relation til eleven er registreret. Skolen kan dog ikke se hverken UNI-Login brugernavn eller adgangskode til den den enkelte forælder.

Skolen skal henvise til vejledningen på denne side, hvor forælder vha. NemID kan betjene sig selv.

Hvis forældrene har spørgsmål til eller oplever problemer med adgangen til skolens systemer, er det fortsat den enkelte skole, der yder support.

Se eventuelt også Kan forældre uden cpr-nummer få adgang til tjenester med UNI-Login?


Du skal som forældrer selv aktivere dit UNI-Login, som består af et brugernavn og en adgangskode. Du skal bruge dit NemID, når du aktiverer dit UNI-Login første gang, og herefter kun hvis du glemmer dit brugernavn eller kode. 

Husk at notere dit nye brugernavn.


Sådan får du dit UNI-Login

Gå til en side med UNI-Login - fx www.mitunilogin.dk

  1. I UNI•Logins loginbillede vælges ’Glemt brugernavn eller adgangskode’


  2. Vælg "Log på med NemID"


  3. Brug dit personlige NemID til at logge på
  4. Notér dit brugernavn og indtast en ny adgangskode


Dit UNI-Login og adgangen virker med det samme.


Selvbetjeningsmuligheden kræver, at dit cpr-nummer er tilføjet i UNI-Login. Du vil opleve fejlen "Ukendt NemID!" hvis dette ikke er sket.

Cpr-nummer på en forælder kan KUN tilføjes i skolens administrative system (og ikke direkte i UNI-Login Brugeradministration)