Vi får en del henvendelser fra kursister og virksomheder, der undrer sig over, at spørgsmålet ”overnatter du?/overnatter kursisten?” pludselig er skiftet fra Nej til Ja.

Det skyldes en uhensigtsmæssighed i dataudvekslingen mellem uddannelsesstedets studieadministrative system og voksenuddannelse.dk, hvor visse spørgsmål, der burde være ikke-krævede, er gjort krævede/obligatoriske.

Det betyder at det studieadministrative system SKAL udfylde nogle spørgsmål om km-afstand, som ellers kun vises i brugergrænsefladen, hvis man har sagt Ja til, at kursisten overnatter. Når I kigger på tilmeldingen efter at det studieadministrative har sendt tilmeldingen tilbage til voksenuddannelse.dk, vil I opleve, at der står Ja til overnatning, selvom I oprindeligt valgte nej.

Det bliver rettet efter sommerferien, da det kræver ændringer i både grænsefladen til de studieadministrative systemer og i de studieadministrative systemer.

Indtil da, skal I blot ignorere, at der står Ja til ”overnatter du/kursisten?”. Spørgsmålet stilles udelukkende for at styre, om der skal svares på spørgsmål om km-afstand eller ej.