Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.
Excerpt

UNI-Login Unilogin giver mulighed for 2-faktor-autentifikation gennem tilknytning af dit NemID.

En række tjenesteudbydere tjenester kræver, at deres brugere benytter NemID, når de logger på en UNIUnilogin-Login-tjeneste. I denne vejledning kan du læse om, hvordan du logger ind med NemID i UNI-Login Unilogin og hvilke krav der stilles for at funktionen virker.

Info
iconfalse
 • For at kunne bruge NemID til en UNI-LoginUnilogin-tjeneste, kræves det, at du har et NemID og at dit cprCPR-nummer er tilknyttet dit UNI-Login Unilogin og dit NemID. Din skoles brugeradministrator kan tilføje dit CPR-nummer til dit UNI-Login.
 • Hvis du ser fejlen 'Ukendt NemID!' ved forsøg på en fejl når du forsøger at logge ind med NemID, er dit cprkan det enten skyldes at dit CPR-nummer formentlig ikke korrekt er registreret til enten dit UNI-Login eller NemID. Se mere her.Du kan både benytte personligt NemID nøglekort og NemID medarbejdersignatur således have 1, 2 eller tre alternative adgange til UNI-Login med NemID.din NemID medarbejdersignatur, eller, hvis du forsøger at logge ind med privat NemID, at denne metode ikke tillades:
  • denne side kan du tjekke, om din NemID medarbejdersignatur er registreret med CPR-nummer. Hvis ikke, skal du - eller skolens administrator - kontakte Nets for at få hjælp til at registrere cpr-nummeret
  • Får du besked om, at du ikke har lov til at logge ind med Privat NemID har skolen, eller kommunen du er tilknyttet, fraskåret medarbejderne muligheden for indlogning med Privat NemID. Kontakt eventuelt din lokale administrator for at høre mere.
 • I UNI-Login-boksen trykker du på NemID

Image Removed
Panel
titleSådan logges på med UNI-Login Unilogin og NemID
 1. Gå til en side med Unilogin

 2. På loginsiden klikker du på 'Log ind med f.eks. NemID

  Image Added


 3. Tryk på knappen 'NemID'

  Image Added


 4. Vælg enten fanen: Log på med NemID (vælges for indlogning med personligt NemID eller NemID medarbejdersignatur med nøglekort.)

  - eller fanen: Log på med Digital Signatur (vælges for indlogning med NemID medarbejdersignatur med nøglefil.)